Tuulian Asiaa. -blogisarjan päätös, osa 7.

Sunnuntai 17.4.2011 klo 18:43 - Tuulia Ikkelä-Koski

Tuulian Asiaa. -blogisarjan päätös, osa 7.

Mari Kiviniemi on sanonut: ”Tämä maa rakennetaan sopimalla ei repimällä.” Se on ollut yksi Keskustan tunnuslauseista näissä vaaleissa. Nyt Asiaa. -blogisarjani päätöksessä voin todeta, että tuohon lauseeseen tiivistyy ydinviesti siitä, miten yhteisiä asioita jatkossa tulee maassamme hoitaa.

Maakuntaa kiertäessä ja kohdatessani ihmisiä olen yhä vakuuttuneempi siitä, että nyt on vahvan rakentamisen aika nimenomaan sopimalla. Sopimisen toimintakulttuuriin kuuluu vahva positiivinen ja vastuullinen työote yhteistyössä. Siihen ei kuulu mutu –tiedon levittäminen faktana, epäoikeudenmukaisuuden ja riidan kylväminen edes oman edun tavoittelemiseksi. Yhteisten asioiden sopimisessa tarvitaan mitä parhaimmat yhteistyötaidot, suvaitsevaisuutta ja suurta viisautta.

Repimisen toimintakulttuuriin kuuluvat syyllistäminen, katkeruus ja vastuuttomuus. Näiden kahden toimintakulttuurin tunnistaminen on nyt oleellista, kun tyytymättömyyttä on runsaasti ilmoilla. Tyytymättömyys on selkeä viesti, joka pitää ottaa vakavasti päätöksenteossa.

Siihen, miten asioita jatkossa hoidetaan ja edistetään, päätetään paljolti tänään. Kansalaiset puhuvat äänestämällä. Jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä kansa sanoo.

 

2 kommenttia . Avainsanat: Suomen rakennetaan sopimalla ei repimällä