Lunta, homoja ja mielenterveyspotilaita

Share |

Lauantai 16.10.2010 - Tuulia Ikkelä-Koski


Tällä viikolla ilmassa on ollut lunta ja keskustelua herättäneitä teemoja. Sää viileni ja maa sai valkean lumipeitteen. Luontoäiti yllätti taas suloisesti. :-) Mediassa YLE nosti esille ajankohtaisohjelmissaan A2 Teeman homoillassa homoparien oikeudet ja A-talkissa "Pelastakaa särkynyt nuori" mielenterveysongelmista kärsivien lasten ja nuorten tämänhetkisen tilanteen. Kun näiden ihmisten, homojen ja mielenterveyden kanssa painivien, näkökulmasta katselee, niin he saavat lunta tupaan elämässään. He elävät tilanteissa, joissa he saavat osakseen kylmyyttä ympärillä olevalta yhteiskunnalta. Onko kyse molemmissa tapauksissa erilaisuuden kohtaamisesta, hyväksymisestä? Onko niin, että erilaisuutta on vaikea hyväksyä? Homokeskusteluissa vetäydetään Raamatun tulkinnan taakse aivan käsittämättömällä tavalla ja mielenterveyspotilaiden kohdalla heitä vieritetään luukulta toiselle voivotellen resurssipulaa.

Tämän viikon media-aiheet ovat mietityttäneet minua. Olen seurannut molempien teemojen herättämiä keskusteluja ja reaktioita. Homokeskusteluissa mielenkiintoista on se, että yhdenvertaisuuskeskustelu kääntyykin kirkosta eroamiskeskusteluksi. Mielenterveyskeskusteluissa mielenkiintoista on se, että vastuusta vetäydytään. Eikö nyt olisi aika keskustella ylipäätään rakastamisesta, toisen ihmisten kunnioittamisesta ja erilaisuuden kohtaamisesta?

Yhteiskuntarakenteen kannalta pitäisi pohtia työnjakoon liittyviä asioita. Näiden teemojen pohjalta olisi pohdittava miksi ja miten tähän on tultu, onko tarvetta tehdä jotain toisin?


Kommentit

24.10.2010 15:46  sh

jokainen ihminen tulee hyväksyä. homoutta ei ole Jumala luonut vaan synti sen on mukanaan tuonut oli sitten geenien kautta tai... jos ihmistä halutaan auttaa pitää rakastaa häntä ja sen kautta päästä lähelle. jos hyväksytään kaikki pimeys emme voi ketään todella auttaa. haastatella tulisi niitä jotka ovat vapautuneet homoudesta. kirkon tulee pysyä Raamatun kannassa muutoin yhteiskunta todella sortuu. Historia kyllä toistaa itseään.

31.10.2010 15:16  marko

vapautuneet homoudesta?? Voiko heteroimisestakin vapautua?

17.12.2010 13:14  Marjo

"kirkon tulee pysyä Raamatun kannassa, muutoin yhteiskunta todella sortuu"-->tarkoittanee perheen merkitystä yhteiskunnan tukipilarina. Jos ei perheitä, ei lapsia, ei tulevia yhteisön täysivaltaisia jäseniä yhteiskuntaa pitämässä pystyssä...


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini