Tuulia Kuntsi
Rakkaudesta arkeen.

Olen Tuulia Kuntsi, Tuikkunakin tunnettu.

Arvostan luontoa, koulutusta ja tasa-arvoa.

Luonto merkitsee minulle todella paljon. Nautin luonnossa liikkumisesta ja kalastus on intohimoni.

Näen tärkeänä, että politiikalla luodaan aitoja vaihtoehtoja asumiseen, liikkumiseen ja ruokaan, joilla voidaan vaikuttaa ilmastonmuutokseen ja kestävämpään tapaan toimia arjessa.

Tasa-arvo on minulle itseisarvo. Koko ikäni olen arvostanut osaavia ihmisiä ja erityisesti sitä, että heidän joukkoon kuuluumyös naisia. Näen tärkeänä tasa-arvoa edistävänä uudistuksena vanhemmuuden kustannusten jakamisen toisin kuin nyt. Tällä hetkellä naiset kokevat syrjintää työelämässä sen vuoksi, että äidin työnantaja kantaa taloudellista vastuuta lapsen syntymän johdosta. Näin ei saa olla. Tähän pitää saada muutos seuraavan neljän vuoden aikana.

Sukupuolisen tasa-arvon lisäksi arvostan alueellista tasa-arvoa. Alueet voivat erilaistua, muttei eriarvoistua.

Koulutuksessa pidän tärkeänä sitä, että kaikki oppii, konstit vain ovat monet. Kukaan ei ole oman onnensa seppä. Apua tarvitsevan tulee saada apua. Kansanedustajana vahvistaisin koulutusta varmistaen, että peruskoulussa jokainen oppii perustaidot ja ammatillisella polulla tiedot ja taidot karttuvat uteliaana läpi elämän.

Minulle on luontevaa toimia yhdessä, ilman vastakkain asettelua, keskustellen. Teen päätöksiä arvojen mukaan perustuen tietoon ja tutkimukseen. Innostun pölyttyneiden asioiden uudistamisesta, kokeilukulttuurista, sillä vakiintuneet tavat ja perinteet eivät ole aina paras mahdollinen tapa toimia. Tämä näkyi vahvasti johtaessani koulumme rakennusprojektia.

Toisten mielestä olen avoin, helposti lähestyttävä, sitoutuva, huolellinen, vastuullinen, asioita selvittävä ja tavallisen äänestäjän lähellä.

Monien pyyntöjen vuoksi asetuin ehdolle eduskuntaan. Minua tuntevat ihmiset ovat kannustaneet ehdokkuuteen ja kuvanneet tyyliäni ja toimintaani seuraavasti:
• jalat maassa ja vankka arjen tuntemus
• tietoa lasten ja nuorten elämästä myös haasteiden kohdatessa
• tietoa ja näkemystä keskisuomalaisena päättäjänä
• juuret syvällä Keski-Suomen maaperässä
• lämmin hymy ja kova tahto
• luotettavan naisen malli
• järjen ja tunteen tasapaino
• turvaa, osaamista ja lämpöä
…ja joka tuntee keskisuomalaisten arjen ja toiveet.

Edustajasi, jos arvostat tekoja, rehtiyttä ja ihmisten arjen tuntemusta.


Siksi Tuikku.

Kiitos lukuisille ystäville, kavereille ja tuttaville, jotka ovat kannustaneet minua! Olette tärkeitä ja olen erittäin vaikuttunut tuestanne.

Tuulian arki

Minun arkeni on työtä apulaisrehtorina Valteri Onervassa ja poliitikkona mm. Jyväskylän kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtajana.

Vastaan apulaisrehtorin työssä opetuksesta, siitä että kaikki oppii. Keinot vain ovat monet, koska oppilaiden erityisen tuen tarve liittyy kuulemiseen, näkemiseen, vuorovaikutukseen tai kieleen. Taustaltani olen erityisopettaja ja ensimmäiseltä koulutukseltani lastentarhanopettaja. Tarkemmin voit tutustua työuraani ja opintoihini täällä.

Oppimisympäristöjen kehittäminen on ammatillinen intohimoni. Johdin Onervan uudisrakennusprosessia käyttäjän näkökulmasta ja siinä tehtävässä perehdyin, miten oppiminen ja työnteko on muuttunut ja miten se näkyy tulevaisuuden toimintaympäristöjen muutoksessa

Perheeseeni kuuluu kaksi omaa lastani: tytär (s.1993) ja poika (s.1995), mieheni Petri Kuntsi, hänen kaksi poikaa (s. 1993 ja 1989). Lapset ovat jo muuttaneet omilleen.

Perheen ja työn lisäksi minulle tärkeitä asioita ovat aina olleet liikunta, kirjallisuus, kuvataide ja käsillä tekeminen. Harrastukset ja liikuntalajit vaihtelevat vuodenaikojen mukaan: lumilautailu, luistelu, hiihto, pyöräily, mökkeily, kalastus, uinti ja neulominen. Kuvataiteita harrastan lähinnä nauttien toisten tekemistä töistä kiertelemällä museoissa ja gallerioissa niin lähiympäristössä kuin matkoilla.

Tule tapaamaan

Nyt ei pönötetä, vaan kohdataan myös liikunnan merkeissä.

Missä, milloin ja miten olen liikkeellä, riippuu säästä ja sen sanelemasta lajivalinnasta.

Kutsun sinut mukaani kävelylenkille, lautailemaan, hiihtämään tai laavulle. .

Seuraa ilmoitteluani Facebookissa tai täällä kotisivuillani.Kiertuekalenteri

9.4 klo 16 - 17 Kävelykatu, Jyväskylä

11.4 klo 18 Smoothie-paja, Jyväskylä. Ilmoittautuminen Tuulialle.

13.4 klo 10 - 12 Kauppakeskus Seppä

klo 12.30 - Kävelykatu, Jyväskylä

Tapahtumat tarkentuvat, niitä tulee lisää ja osa saattaa muuttua. Kannattaa poiketa tänne tarkistamaan, missä mennään ja milloin.

Uusia Tuulia. Sinun asiallasi seuraavat neljä vuotta.

Sivuillani voit tutustua tarkemmin taustoihini, luottamustehtäviini ja seurata blogiani. Lisäksi voit seurata minua Facebookissa ja Twitterissä:

Voit tukea vaalityötäni

Halutessasi voit avustaa vaalityötäni sinulle sopivalla tavalla. Jos haluat jakaa esitteitä, ota minuun yhteyttä.

Jos haluat tukea kampanjakassaani, sekin on mahdollista juuri sillä summalla, jonka koet sopivana. Kaikesta tuesta olen todella kiitollinen. KIITOS! :-)